Hoe is BolleNoord ontstaan?

Van melkfabriek naar Agrarisch Business Centrum.

In 1996 hebben Rooyakkers Bloembollen en J.L. Hopman BV het initiatief genomen om van de oude Grada zeepfabriek (vroeger de melkfabriek “Nieuw Leven”) een Agrarisch Business Centrum te maken. Het agrarisch business centrum maakt onderscheid in BolleNoord Vof en BolleNoord BV.

BolleNoord VOF verzorgt voor de kwekerij, broeierij en export de opslag, preparatie, inpakken, voorraadbeheer en andere werkzaamheden die in het dienstverleningspakket voor bloembollen zitten.

De koeling en preparatie van bloembollen begon met 8 koelcellen, in 1998 zijn er nog eens 8 koel/warmtecellen bijgekomen. In 2001 is dit aantal uitgebreid met 3 koel/warmte cellen en een ontvangsthal. Tevens is er kantoor en kantineruimte gebouwd. In 2005 heeft er weer een uitbreiding plaatsgevonden met de bouw van 3 nieuwe koelcellen en extra laad en los faciliteiten.

In 1999 is BolleNoord gestart met het inpakken van lelies en in 2001 werden de inpakcapaciteiten uitgebreid met een derde inpaklijn die een jaar later is uitgebreid met een automatische inzakker & sealer. Sinds 2004 is deze inpaklijn ook voorzien van een stapelmachine.

In maart 2003 is de Fa. Sneekes toegetreden als partner van BolleNoord VOF. Op het terrein van de exportspoelerij zijn 17 nieuwe cellen gerealiseerd die geschikt zijn voor warmte, koeling & ULO (Ultra Low Oxygen).

Bij BolleNoord kunnen vakgenoten uit de sierteeltsector niet alleen terecht voor de zakelijke dienstverlening maar ook voor het huren van kantoorruimtes. Op dit moment hebben ongeveer 30 bedrijven hun intrek genomen in het bedrijfsverzamel gebouw.

Bel 0224 59 04 04 of stuur ons een e-mail

BolleNoord VOF

 

 
 

Export spoelen

Wij kunnen voor u bijna alle gewassen export spoelen voor alle landeisen. Met onze 2 spoel lijnen is er altijd een geschikte vorm om uw bol, knol of wortel gewas.

Bewaren

De kwaliteit van het product komt voor een groot gedeelte naar voren bij de bewaring. Wij zorgen voor de juiste temperatuur, vocht omstandigheden en hoeveelheid frisse lucht.

Overige werkzaamheden

Ontsmetten, inpakken, keuren, luchtvrachten, uittellen, sorteren, orderpicken, luchtbehandeling, suikermetingen, afvoeren en meer...