ULO, droogkoel en OZON

Wij hebben 40 cellen die allemaal afzonderlijk van elkaar aangestuurd worden. In ongeveer de helft hebben wij de mogelijkheid om met een laag zuurstof gehalte te bewaren. Deze manier van bewaring staat beter bekend als Ultra Low Oxigen -ULO- en wordt al jaren gebruikt in fruit en bollen bewaring.

Enkele voordelen door bewaring in ULO:

 • bollen / spruit meer in rust,
 • sterker begin van de bol bij planten,
 • lager knopverlies door langere bewaring
 • voller en groener gewas
 • langzamere start waardoor wortels sterker kunnen groeien t.o.v. de pen / spruit
 • minder snelle veroudering na bewaring
 • Bijzonder geschikt voor Longiflorums & Orientale soorten, en LA voor de latere plantperiode. ULO bewaring wordt rond de eerste week van maart gestart en gaat in overleg pas weer open. Uit ervaring is gebleken dat bollen die een maand na de ULO bewaring geplant werden, nog steeds beter stonden als gelijke partijen uit traditionele bewaring.

  De waarden van zuurstof, stikstof, relatieve luchtvochtigheid en krat temperatuur wordt gemeten dmv geavanceerde apparatuur.

  Droogkoelen.

  Droogkoel bewaring is van toepassing voor zomergoed wat langere tijd bij temperaturen onder 10°C bewaard wordt. Door de lucht te koelen en te drogen, blijft het gewas droog en heeft condens (met als gevolg schimmels) geen kans.

  Wij hebben diverse computersystemen in onze cellen om de kwaliteit te garanderen en te controleren. Echter lopen wij altijd iedere dag door alle cellen om te meten, ruiken en voelen of de producten goed staan. Ons motto is ook, aansturing via de computer is goed, maar de controle en metingen doen we zelf. Daarom is uw product altijd in goede handen.

  OZON.

  Tijdens bewaring in de cel van zomer gewassen, kunnen sporen van schimmels bij bepaalde temperaturen ontstaan en gaan groeien; sporuleren. Met OZON wordt er in de cel een generator geplaatst die met behulp van UV lampen een hoeveelheid electrisch geladen deeltjes in de cel brengt. Dit is niet schadelijk voor product of voor mensen. Het is vergelijkbaar met de geur na een zomerse onweersbui; ook dan wordt er op natuurlijke wijze OZON aangemaakt. Benieuwd naar de werking? Wij bewaren graag een kratje voor u. Het resultaat in lange bewaring van bijvoorbeeld water broei geprepareerde tulpen; schoon, hard en kisperend. Zoals u het altijd zou willen zien!

  BolleNoord VOF

   

   
   

  Export spoelen

  Wij kunnen voor u bijna alle gewassen export spoelen voor alle landeisen. Met onze 2 spoel lijnen is er altijd een geschikte vorm om uw bol, knol of wortel gewas.

  Bewaren

  De kwaliteit van het product komt voor een groot gedeelte naar voren bij de bewaring. Wij zorgen voor de juiste temperatuur, vocht omstandigheden en hoeveelheid frisse lucht.

  Overige werkzaamheden

  Ontsmetten, inpakken, keuren, luchtvrachten, uittellen, sorteren, orderpicken, luchtbehandeling, suikermetingen, afvoeren en meer...